Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@15:04:43 GMT

فرهنـگسراها پاتوق ترویج فرهنگ شوند

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۶۹۶۶

فرهنـگسراها پاتوق ترویج فرهنگ شوند

  همشهری آنلاین_ زهرا کریمی: عکس‌ها و تابلوهای خوشنویسی در هر گوشه از خانه چشمنوازی می‌کند و تنها فضای خالی این خانه سقفش است. ۴۰ سال سابقه فعالیت هنری کم نیست تا نام استادان بزرگ در کارنامه هنری خوشنویسی و عکاسی «سید محمود علوی طباطبایی» حک شود. اکنون این پیشکسوت هنرمند با الهام از آموخته‌هایش نزد استادان بزرگ کشور چند سالی است مشغول روایت آیه آیه کتاب قرآن کریم با خط خوش و عکاسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقت آزاد کم دارد و برای صحبت با او بهانه لازم است و چه بهانه‌ای بهتر از اینکه از ابتدای ماه مبارک رمضان مهمان فرهنگسرای ارسباران است و صدای کشیدن قلمش روی کاغذهای گل و مرغ نوای خاصی به فضا می‌بخشد. علاقه‌مندی او به خوشنویسی به سبک غلامرضا اصفهانی و خوشنویس آیه‌های قرآن کریم، رشته کلام گفت‌وگوی ما با او شد.

 شما از جمله استادان پیشکسوت در رشته عکاسی و خوشنویسی هستید که سال‌ها در فرهنگسرای ارسباران و نیاوران کارگاه آموزشی برگزار کرده‌اید. فاصله یادگیری تا راه‌اندازی کارگاه آموزشی چقدر بود؟  
فاصله‌ای نبود و خیلی به سرعت گذشت. استعداد یادگیری را همه داریم. آنچه مهم است شناخت استعدادها و پر و بال دادن به آن و دنبال کردن هدف است. اگر هدفی در زندگی کسی باشد با پشتکار و علاقه می‌تواند استعدادها را برای رسیدن به هدف تقویت کند و اصل مهم دیگر در دستیابی به موفقیت، داشتن خلاقیت است.  
روزهای جوانی من در کارگاه‌های آموزش عکاسی در فرهنگسراهای ارسباران و نیاوران گذشت. خوشبختانه طی سال‌ها با نوآوری و خلاقیت در عکاسی و خطاطی آثار خوبی به جا گذاشته‌ام و هنوز که هنوز است ایده‌های جدید دارم و تا به حال نشده در فعالیت‌هایم درجابزنم.  
اکنون بعد از سال‌ها کسب تجربه توانسته‌ام درخطاطی در سبک غلامرضا اصفهانی و با روش قدیمی‌لایه چینی سبک نوینی از کار را با مواد امروز ابداع کنم که طرفداران زیادی دارد. در رشته عکاسی هم توجه زیادی به استفاده از تکنیک‌های مختلف عکاسی داشته‌ام و اکنون بدون استفاده از فتوشاپ و تنها با وقت گذاشتن روی کاربری‌های دوربین دیجیتال توانسته‌ام با ایجاد ابر در آسمان طرح‌های زیبایی را عکاسی کنم.  


 یکی از فعالیت‌هایی که سال‌هاست در حال انجام آن هستید و می‌توان گفت خیلی از هنرمندان چشم‌انتظار رونمایی از آن هستند، قرآن به روایت تصویر است. درباره این اثر هنری توضیح می‌دهید؟  
قرآن کتابی به زبان عربی است که شاید خواندنش برای خیلی‌ها سخت باشد. دشوارتر از خواندن کلمات عربی درک و تفسیر برخی از آیه‌هاست. ماه رمضان ۷ سال پیش بود که در نمایشگاه قرآن با یکی از دوستان غرفه‌ای داشتیم.  
هر شب ۲ ساعت آموزش عکاسی آزاد برای بازدیدکنندگان برگزار می‌کردم. همان سال این ایده به ذهنم رسید که عکاسی قرآنی را انجام بدهم. هر آنچه در هستی هست در قرآن به آن اشاره شده است. چون با عکاسی آشنا هستم با خودم فکر کردم که برای شیواتر شدن معانی آیه‌ها از عکاسی بهره‌بگیرم.  
اکنون ۲ جلد که هرکدام ۲۰۰ صفحه دارد آماده شده است. هر کسی با هر سوادی با نخستین نگاه به تصویرها و یکبار خواندن آیه می‌تواند برداشت ساده از موضوع داشته باشد. اما هرچه جلوتر می‌روم و به‌خصوص بخش نجوم کمی کار سخت شده و نیاز است از تکنیک فتوشاپ برای خلق برخی تصاویر استفاده کنم.  
 نقش فرهنگسراها در جذب جوانان به هنر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟  
فرهنگسراها، خانه‌های فرهنگ و به‌خصوص مراکز آموزشی مانند مدارس همیشه نقش پررنگی در ترویج فرهنگ دارند.  
تدریس هر علم و هر هنری باید با بهترین کیفیت همراه باشد. اگر کیفیت آموزش پایین باشد به جای جذب به این مراکز دلیل دفع و دلزدگی هم می‌شود. طی تجربیاتی که سال‌ها در هنرستان‌ها و فرهنگسراها کسب کرده‌ام، ضمیر پاک و اشتیاق نوجوانان و جوانان به آموختن، مرا به آموزش باکیفیت تشویق کرده‌است.  


اگر همه استادان در مجموعه‌های فرهنگی، نوجوانان را به پژوهش و تحقیق سفارش کنند زمینه رشد آنان را به درستی فراهم می‌کنند. کافی است استادان اندوخته‌هایشان را برای خود نگه ندارند و آن را با نسل امروز به اشتراک بگذارند. خوشبختانه فرهنگسراهای ارسباران و نیاوران از نظر آموزش، برپایی کارگاه‌های متنوع، اجراهای فرهنگی مختلف و به‌خصوص برپایی گالری و نمایشگاه کیفیت خوبی دارند.  
 بنابراین به عقیده شما آموزش با حضور استادان باتجربه حرف اول را در جذب اهالی به مراکز فرهنگی می‌زند!  
با تجربه‌ای که از تدریس دارم یک مثال ساده می‌زنم که چگونه استادان نقش مؤثری در جذب نوجوانان به حضور در فرهنگسراها دارند و مهم‌تر از آن‌کاری کنند که دلزدگی ایجاد نشود و چه بسا با کمترین امکانات استعدادهایشان را به سمت هدف سوق دهند.  
من در فرهنگسرای ارسباران هرچند وقت یکبار ورکشاپ یک روزه عکاسی برای عکاسان آماتور می‌گذارم. متأسفانه یک نوجوان علاقه‌مند به هنر عکاسی با این تورم بازار قادر به خرید وسایل عکاسی نیست.  
در این کارگاه با کمترین هزینه به آنها یاد می‌دهم چگونه خودشان ابزارهای موجود در بازار را بسازند و ساخت این وسایل کاربردی یکی از دلایل جذب نوجوانان شده است. یا اگر متوجه شوم فردی نمی‌تواند حتی وسایل ارزان را تهیه کند آنها را به هنر خوشنویسی تشویق می‌کنم. خوشنویسی از جمله هنرهای کم هزینه است. تا امروز خیلی از شاگردانم در عرصه هنر خوشنویسی پا به میدان رقابت با حرفه‌ای‌هاگذاشته‌اند.  

کارنامه سید محمود علوی طباطبایی  - حضور در دوسالانه‌های نقاشی ایران از سال ۱۳۷۲  حضور در جشنواره خوشنویسان جهان و منتخب شدن آثار نقش برجسته سید محمود علوی طباطبایی  کسب رتبه نخست در جشنواره بزرگ هنری نمازـ سال ۱۳۸۷  کسب رتبه سوم در جشنواره هنری نماز و نیایش‌ـ سال ۱۳۸۷  ۴۰ سال سابقه فعالیت در هنر عکاسی   ۳۵ سال سابقه هنر خوشنویسی و رونق بخشیدن خوشنویسی به سبک‌لایه چینی  ۵ سال مشارکت با فرهنگسرای ارسباران کد خبر 511137 برچسب‌ها محله همشهری محله فرهنگسرای ارسباران فرهنگسرای نیاوران هنر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله فرهنگسرای ارسباران فرهنگسرای نیاوران هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۶۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی

رئیس سازمان بسیج ورزشکاران مهمترین اقدامات انجام شده این سازمان به مناسبت هفته بسیج ورزشکاران و ترویج فرهنگ پهلوانی را تشریح کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج ورزشکاران، 17 شوال سالروز نبرد تاریخی حضرت علی علیه السلام با عمر بن عبدود و حرکت جوانمردانه امیرالمومنین، روز بسیج ورزشکاران و ترویج فرهنگ پهلوانی نام‌گذاری شده است. این تاریخ قمری امسال مصادف با 7 اردیبهشت 1403 شد که به همین مناسبت در این هفته اقدامات مؤثری از سوی بسیج ورزشکاران انجام شد.

مهدی میرجلیلی رئیس سازمان بسیج ورزشکاران در تشریح این اقدامات که در تمام استان‌های کشور متناسب با تقویم انجام شده است، اظهار داشت: حرکت تاریخی امیرالمومنین در نبرد با عمر بن عبدود، درس بزرگی برای تمام مردم آزاده جهان بالاخص ورزشکاران بود که در عین قدرتمندی، هرگز مغلوب هوای نفس خود نشوند و تمام کارها را تنها برای رضای خدا انجام دهند. اگر امروز با تمام بی‌عدالتی‌ها و ظلم‌هایی که در جهان شاهد آن هستیم، نام و نشان جوانمردی در صفحه روزگار باقی مانده است به خاطر همین آموزه‌هایی است که بزرگان دین و اخلاق از خود به یادگار گذاشته‌اند تا هر کس دنبال حق و حقیقت است از آنان الگوبرداری کند.

وی ادامه داد: امروز شاهد هستیم نه فقط مردم ایران و نه حتی فقط شیعیان یا مسلمانان، بلکه تمام انسان‌های آزاده جهان حتی در دل دانشگاه‌های آمریکا علیه ظلم و جور رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین به پا خواسته‌اند که این همان آموزه امیرالمومنین است که در تاریخ جریان دارد.

رئیس سازمان بسیج ورزشکاران در ادامه به بیان دلایل تأسیس این قشر پرداخت و افزود: سازمان بسیج ورزشکاران نیز در تبعیت از آموزه‌های اصیل اسلامی و در راستای ارتقای سطح فرهنگ و منش پهلوانی در ورزش به همت بزرگان ورزش کشور تأسیس شد که اثرات این اقدام مبارک هر سال درخشان‌تر از قبل شده است. امروز عدم مبارزه ورزشکاران شریف ایران برابر نمایندگان رژیم غاصب و کودک‌کش صهیونیستی تبدیل به یک الگوی جهانی شده است و شاهد اقدامات ورزشکاران کشورهای دیگر نیز در این زمینه هستیم.

میرجلیلی حضور در خط مقدم کمک به مردم را از دیگر خصوصیات ورزشکاران ایرانی نام برد و گفت: روحیه پهلوانی از کودکی در قلب ورزشکاران ایرانی وجود دارد و ما به‌عنوان خدمتگزاران مردم و جامعه ورزش سعی در گردهم آوردن ورزشکاران جوانمرد داشته ایم تا اقدامات آنان در هماهنگی با یکدیگر تبدیل به یک اقدام بزرگ شود.

وی در ادامه به بیان برنامه‌های سازمان بسیج ورزشکاران به مناسبت روز این قشر کرد و گفت: باعث افتخار ماست که روز مبارک 17 شوال به اسم قشر بسیج ورزشکاران نامگذاری شده است و در این هفته تمام تلاش خود را انجام دادیم تا گلچینی از اقدامات این قشر را برابر چشم مردم عزیزمان قرار دهیم. از اهم برنامه‌هایی که برگزار شده می توان به برگزاری یادواره شهدای ورزشکار به صورت خانگی وشهرستانی برگزاری مراسم در مزار شهید ابراهیم هادی با حضور ورزشکاران شاخص و خانواده های شهدا، اردوی راهیان نور برای ورزشکاران عزیز، اردوی راهیان پیشرفت و آبادانی ، ویژه برنامه هایی که در نماز جمعه سراسر کشور با شعار علی مقتدای پهلوانان انجام شد، رونمایی از شهید شاخص جامعه ورزش و جوانان کشور ،برگزاری مراسم ویژه روز بسیج ورزشکاران و ترویج فرهنگ پهلوانی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، ورزشکاران برجسته، خانواده های شهدا و مردم شریف ایران اشاره کرد.

رئیس بسیج ورزشکاران همچنین به برنامه‌هایی که توسط این سازمان در تمام استان‌های کشور با همکاری فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای و وزارت ورزش و جوانان برگزار شد اشاره و خاطر نشان کرد: علاوه بر تهران در تمام استان‌های کشور و شهرستان‌ها اقدامات خاصی صورت گرفت که برگزاری مراسم گلریزان در زورخانه‌های کشور، تجلیل از خانواده قهرمانان، مربیان، داوران و مرشدان برتر، حضور در گلزار شهدا و غبارروبی مزار مطهر آنان، برگزاری مراسم و اجرای برنامه ورزش زورخانه‌ای در کلیه زورخانه‌های کشور، پارک‌ها و فضاهای باز شهرها و تقدیر از ورزشکاران، مدیران و حامیان فرهنگ پهلوانی و جوانمردی، تجلیل از خانواده شهدا جانبازان عزیز، برگزاری اردوهای جهادی جهت خدمت به مردم عزیز توسط ورزشکاران، بازدید از زورخانه‌های شهرستان‌های تابعه، اجرای ورزش زورخانه‌ای در اماکن عمومی از جمله آنهاست.

میرجلیلی در خاتمه عنوان کرد: به عنوان خادم کوچک مردم امیدوارم این اقدامات مورد رضای خداوند متعال، پیامبر اسلام صلوات الله علیه و آله، ائمه معصومین سلام الله علیهم، نایب بر حق امام زمان حضرت امام خامنه‌ای دام طله العالی، جامعه ورزش و مردم شریف ایران اسلامی قرار گرفته باشد و در سال جدید همت خود را دو چندان خواهیم کرد تا جامعه ورزش بیش از پیش به موفقیت‌های خود در عرصه قهرمانی و فرهنگی ادامه دهد و پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر فراز قله‌های موفقیت به اهتزاز درآورد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • مشارکت در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب
  • ورزش باستانی ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی
  • اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • تأکید بر حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی و ترویج  فرهنگ حجاب و عفاف در مهاباد
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است