Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس انجمن هنرمندان خوشنویس اندیمشک از برپایی نمایشگاه خوشنویسی«ذره عشق» در نگارخانه گویا خبر داد و گفت: در این نمایشگاه ۳۵ اثر خوشنویسی در قالب هایی از کتابت تا کتیبه برای نخستین بار به نمایش در می آید.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه  آثار خوشنویسی «علی امید میرمنگره» مدرس و مدیر انجمن خوشنویسان اندیمشک با عنوان «ذره ای عشق» از 6 تا 12 دیماه در گالری گویا برپا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برپایی این نمایشگاه بهانه ای شد تا با این هنرمند به گفتو بنشینیم که در زیر می آید:

 

 

شما مدیر انجمن خوشنویسی اندیمشک هستید و تاکنون نمایشگاه های متعدد خوشنویسی برپا کرده اید  از چه زمانی مشغول به هنرخوشنویسی هستید؟

من از سال 1370 با دریافت گواهینامه ممتاز از انجمن خوشنویسی ایران به طور پیوسته به آموزش این هنر پرداخته ام و حاصل آن انتقال آموزه های خوشنویسی به هزاران هنرجوی این رشته بوده است. همزمان و همراه با عشق به هنرجویان  هر از گاهی تجربه خود را در آثار نمایشگاهی برای علاقه مندان و مخاطبان این هنر ارایه کرده ام.

 

 

نمایشگاه «ذره عشق» چندمین نمایشگاه شما در تهران است  و در این نمایشگاه چه  نوع خطی را به نمایش گذاشته اید؟

این نمایشگاه دومین نمایشگاه من در تهران است، در این نمایشگاه خط های نستعلیق خود را به تهران آورده ام تا ذره ای از عشق خود به این هنر را تقدیم تماشاگران مشتاق و صاحب نظران زیبابین  کنم؛ باور به زیبایی و کمال گونه های متنوع نستعلیق و شاید هم لازمه مطالعه و آموزش انواع مختلف این خط به هنرجویان باعث شده که بر نوع خاصی از انواع کاربردهای نستعلیق تمرکز و اصرار نداشته باشم و از غبار و کتیبه در نوع و جایگاه خودشان بهره و لذت بصری، محتوایی و کاربردی ببرم.

 

چرا عنوان نمایشگاه خط نستعلیق خود را «ذره عشق» نامگذاری کردید؟

من خودم را قابل ندانستم، عشق بزرگ است و آثار من کوچک؛ البته هم عشق و هم هنر خوشنویسی بزرگ هستند و  من تنها ذره ای از این عشق را  اینجا به نمایش گذاشته ام.

 

 

در نمایشگاه ذره عشق چه تعداد اثر به نمایش درمی آید؟

در این نمایشگاه 35 اثر که حاصل مشق و تجربه هایم در سال 98 هستند و با دستان هنرمند و توانای خانم مریم گودرزی تزیین و آراسته شده اند را به نمایش درآورده ام.

 

 

آثار به نمایش درآمده در ذره عشق با چه تکنیکی خلق شده اند؟

این آثار از نظر قالب در قالب هایی از کتابت تا کتیبه است و در ابعاد 50 در 70 و 100 در 70 به نمایش درآمده است.

 

 

آیا آنچه در نمایشگاه های خوشنویسی به نمایش در می آید تمام ظرفیت  این هنر است؟

تنوع خوشنویسی ایرانی از غبار کتابت و چلیپا، سطر و سیاه مشق و کتیبه و برای زیبانویسی اشعار و متون و خلق ترکیبات و اشکال هنرمندانه از آن چنان گستره وسیعی در تاریخ فرهنگ و هنر ما فرا گرفته که هر بیننده، مخاطب و کاربر آن به اندازه نیاز و ظرفیت و بلندی طبع و نظر خود از آن بهره مند می شود. بدیهی است که در چنین گلستان پهناوری هیچ کدام از این گونه ها و گرایش ها به تنهایی نماد همه خوشنویسی و همه ظرفیت های پیدا و پنهان آن نیستند. در تاریخ 70 ساله شکل گیری و تکامل انجمن خوشنویسان ایران، آموزش مهمترین اصل و رکن این انجمن و مورد توجه و اهتمام استادان و هنرمندان خوشنویس بوده و هست.

 

 

هنر خوشنویسی هنر مهجور در میان دیگر هنرها برای آموزش به کودکان است؛ چرا در سال های اخیر خانواده ها اقبال کمتری به آموزش خوشنویسی به فرزندان شان داشته اند؟

چندین سال این گونه بود و از کلاس های خوشنویسی به دلیل رویکرد جامعه به هنرهای مدرن و شبکه های اجتماعی استقبال نمی شد و همین باعث ایجاد وقفه در آموزش خوشنویسی به کودکان و نوجوانان شده بود ولی هم اکنون اوضاع بهتر شده است.

 

 

انجمن خوشنویسان شهر اندیمشک چند عضو فعال دارد؟

انجمن خوشنویسان شهر اندیمشک 25  عضو رسمی دارد که اینها از اساتید ممتاز و فوق ممتاز هستند.

 

نمایشگاه «ذره‌ای عشق» از 6 تا 12 دی در گالری گویا برپاست علاقمندان بای بازدید از این نمایشگاه می توانند به خیابان کریمخان، روبروی خیابان ایرانشهر، خانه فرهنگ و هنر گویا مراجعه کنند.

 

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد شب یلدا استان بوشهر نماز جمعه خبرگزاری شبستان انتخابات طرح ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد طرح ملی فهما گالری گویا نمایشگاه خوشنویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۹۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!

بحث از هزینه تولید و نمایش این آثار یک بُعد قضیه است و سوی دیگر ماجرا که اتفاقاً اهمیت بیشتری هم دارد، ناظر به پیامی است که این قبیل آثار به مخاطبان خود می‌فرستند و این که در ورای تولید و عرضه چنین محصولاتی چه فکر و اندیشه‌ای قرار است ترویج پیدا کند.

سید محمدمهدی موسوی در حوزه نوشت: چندی پیش خبری در رسانه‌ها انتشار یافت مبنی بر این که برای تولید هر قسمت سریال شبکه نمایش خانگی به طور متوسط ۳ تا ۵ میلیارد تومان هزینه می‌شود و طبعاً بخش قابل توجهی از این هزینه سرسام آور صرف پرداخت به بازیگران یا به تعبیر درست‌تر سلبریتی‌ها می‌شود.

به عنوان مثال چنانچه یک سریال شبکه نمایش خانگی ۱۵ قسمت داشته باشد به طور میانگین ۶۰ میلیارد تومان صرف ساخت آن می‌شود.

بحث از هزینه تولید و نمایش این آثار یک بُعد قضیه است و سوی دیگر ماجرا که اتفاقاً اهمیت بیشتری هم دارد، ناظر به پیامی است که این قبیل آثار به مخاطبان خود می‌فرستند و این که در ورای تولید و عرضه چنین محصولاتی چه فکر و اندیشه‌ای قرار است ترویج پیدا کند.

با نگاهی اجمالی به آثار شبکه نمایش خانگی از آغاز این جریان در سال ۸۹ با تولید و پخش سریال «قلب یخی» تا به امروز که سریال هایی، چون «افعی تهران»، «جنگل آسفالت» و ... مورد توجه مخاطبان پلتفرم‌های داخلی است، می‌توان به اختصار به نکاتی اشاره کرد که با مقوله سبک زندگی و نوع نگرش به این مساله ارتباط نزدیکی دارد و از همین رهگذر می‌توان تا حدی به این پرسش پاسخ داد که آثار شبکه نمایش خانگی مروج چه فکر و اندیشه‌ای هستند؟!

۱-هر چند برخی سریال‌ها در سال‌های اخیر مروج زندگی‌های تجملاتی یا به اصطلاح لاکچری بوده اند، اما در عین حال، شمار دیگری از آثار با پرداختن اغراق آمیز و بعضاً مغرضانه به مقوله فقر و مشکلات اجتماعی، ترسیم گر زندگی فلاکت بار بوده اند که البته در باره کنایه‌ها و تعریضات غیرمنصفانه‌ای هم به شرایط زیست پس از انقلاب داشته اند که در جای خود نیاز به بحث تفصیلی و عمیق خاص خود دارد.

۲- هنجار زدایی از روابط افراد در کانون خانواده و حتی بین زوجین از دیگر آثار نامطلوب بسیاری از سریال‌های شبکه نمایش خانگی است، کما این که بسیاری از جامعه شناسان متدین نسبت به ترویج روابط آزاد و خارج از چارچوب ازدواج در این سریال هشدار داده و می‌دهند.

واقعیت تلخی که وجود دارد این است که چارچوب خانواده و قوام آن در این سریال‌ها حداقلی است چه آن که بیشتر تصویرگر زندگی افرادی است که بدون هیچ نسبتی حتی با هم در یک خانه زندگی می‌کنند.

۳-استفاده از کلمات مذموم، رکیک و دشنام‌های متعدد از ویژگی‌های غیرقابل انکار برخی از همین سریال هاست که طبعاً تداوم این وضع اثر نامطلوبی بر فرهنگ عمومی جامعه هم می‌گذارد.

۴-به هر حال این واقعیت تلخ غیرقابل انکار است که شبکه نمایش خانگی مرهون نگاه تجاری به حوزه فرهنگ است؛ نگاه و رویکری که به اجمال می‌توان به برخی آثار آن همچون جلوه گری سبک زندگی‌های لاکچری و ایجاد سرخوردگی در جوانان، تغلیظ نگاه جنسیتی منبعث از فرهنگ غرب به زنان و دختران و البته ضدیت با فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی در پرتوی نشر اندیشه غربی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • آیین اختتامیه هفته برزگداشت سعدی برگزار شد
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید