Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@21:24:14 GMT

«محمدحسین عطارچیان» به هنر خوشنویسی قوام بخشید

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۲۷۲۱

«محمدحسین عطارچیان» به هنر خوشنویسی قوام بخشید

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ کاوه تیموری، شاعر و پژوهشگر هنر خوشنویسی در آیین نکوداشت محمدحسین عطارچیان که عصر امروز، 22 مهرماه، در موزه خوشنویسی برگزار شد، اظهار کرد: بیان عظمت استاد عطارچیان بسیار مشکل است به ویژه که در کنار استاد، اساتیدی هم‌تراز او حضور دارند که یاد و نامشان برای من یادآور شکوه هنر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مناسب است تا از کسانی که بانی چنین مراسم‌ هستند، تجلیل کنم، چون کارشان حفظ نام بزرگانی است که بر هنر این سرزمین حق دارند. البته هستند بخش‌هایی که می‌خواهند بزرگانی چون استاد عطارچیان نامشان برده نشود، اما هیچ گاه در رسیدن به خواسته‌شان موفق نخواهند بود. برای مثال 15 سال خانه‌نشینی استاد عطارچیان نشان داد هنر این سرزمین، فرزندان خود را فراموش نخواهد کرد.

وی افزود: گیدنز، جامعه‌شناس معروف، می‌گوید جامعه‌ای که دارای خط است، می‌تواند تاریخ خود را شناسایی کند ما این امتیاز را دارا هستیم و این توانایی به مدد خوشنویسان محقق شده است.

این پژوهشگر تاکید کرد: در مباحث جامعه‌شناسی هنر، شخصیت یک هنرمند ریشه در خانواده او دارد، استاد عطارچیان از آن دست بزرگانی است که ریشه خانوادگی‌اش بسیار عظیم و درخور توجه است. پدر استاد عطارچیان نیز خوشنویس بود برای همین توانست این عشق را در فرزندش ایجاد کند، همچنین شغل عطاری پدر استاد عطارچیان بر داشته‌های علمی این خانواده افزوده است. شناخت استاد حسین و حسن امیرخانی، نیز تاثیر فراوانی بر کیفیت کار استاد عطارچیان داشته است. البته تاثیرات استاد حسن و حسین امیرخانی تنها به استاد عطارچیان خلاصه نمی‌شود، بلکه اساتید برجسته بسیاری، آبشخور دانش استاد حسن و حسین امیرخانی هستند.

تیموری با تاکید بر اینکه استاد امیرخانی راه درست آموزش خوشنویسی خط شکسته را آموخت اظهار کرد: تا پیش از سال 48 که استاد عطارچیان شروع به آموزش خط شکسته کند، مسیر درستی در این رابطه وجود نداشت، اما با تلاش استاد، این مسیر هموار شد و خوشنویسی امروز به طریق مطلوبی آموزش داده می‌شود.

وی متذکر شد: نمی‌توان از یاد برد که انقلاب اسلامی موجب شکوفایی هنر خوشنویسی شد، اما برخی خطاها نیز وجود داشت برای مثال همانگونه که پیشتر گفتم می‌توان به 15 سال خانه‌نشینی استاد اشاره کرد، البته خانه‌نشینی عطارچیان بی‌فایده نبود، چون ثمره‌اش کاری دقیق در حوزه خوشنویسی بود که به مدد آن این هنر، قوام بیشتری یافت. استاد عطارچیان به مدد نام امیرالمومنین(ع) 110 شاگرد تربیت کرده است که هر کدام برای خود نام و اعتباری دارند. در کلاس‌های استاد عطارچیان تنها خوشنویسی آموزش داده نمی‌شود، بلکه عشق به ائمه را هم در آن می‌بینیم برای همین است در تمامی آثار استاد عطارچیان به نوعی عشق به ائمه موج می‌زند.

این پژوهشگر خوشنویسی، دیگر ویژگی استاد عطارچیان را حساس بودن وی توصیف کرد و گفت: استاد عطارچیان شخصیتی بسیار حساس دارد و همین حساس بودن به روی خط وی نیز تأثیر گذاشته و آن را ساختاری زیبا و ظریف داده است، همچنین این ویژگی استاد، سبب شده تا او بتواند نظام درویش را به درستی بپیماید. درباره کیفیت کار استاد عطارچیان همین اندازه بس که همه بزرگان خوشنویسی کیفیت فنی کار او را ستوده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه زندگی فردی استاد نیز قابلیت الگوبرداری دارد گفت: وقتی زندگی فردی استاد عطارچیان را در کنار زندگی هنری او مقایسه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که تا چه حد روش و منش زندگی او قابلیت الگوبرداری دارد. مسیر حرکتی استاد در سه بخش، نمود پیدا می‌کند بخش اول تجربه‌اندوزی، قسمت دوم تحصیل در دوره درویش و دوره سوم دمیدن روح تازه در خط درویش است که توسط استاد عطارچیان رخ داده است.

تیموری در انتهای سخنانش تاکید کرد: اساتیدی چون استاد عطارچیان را باید خوب شناخت و به دیگران خوب معرفی کرد چون این بزرگان میراث فرهنگی ما را شکل می‌دهند و با اتکا به آنها خوشنویسی حفظ خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۲۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جام حذفی فوتبال / رستگاری ملوان در دقیقه ۱۱۹

آفتاب‌‌نیوز :

در ادامه رقابت‌های جام حذفی فوتبال باشگاه‌های کشور و از مرحله یک‌هشتم نهایی این مسابقات ملوان از ساعت ۱۸:۳۰ روز جمعه پذیرای تیم فوتبال سایپا بود. این بازی در ورزشگاه سیروس قایقران انزلی و با قضاوت مهرداد خسروی برگزار شد.

تنها ۲ دقیقه بعد از گل ملوانی‌ها، محمدحسین خسروی کار را به تساوی کشاند تا دو تیم در نتیجه برابر شوند. این بازی در پایان وقت‌های قانونی سرانجامی نداشت تا تکلیف تیم برنده در وقت‌های اضافه یا ضربات پنالتی مشخص شود.

در شرایطی که وقت‌های اضافه بازی به ثانیه‌های پایانی نزدیک می‌شد حسین صادقی در دقیقه ۱۱۹ کار را برای ملوان تمام کرد تا این تیم لیگ برتری جواز صعود را کسب کند.

ترکیب ملوان بندرانزلی:

افشار صداقت، آرمان اکوان، میلاد باقری، ابوذر صفرزاده، پدرام قاضی‌پور، مجید عیدی، پرهام موقعری، محمدرضا بردبار، مهران احمدی، محمد عمری و محمدرضا سلیمانی

سرمربی: مهدی تارتار

ترکیب سایپا:

نیما علی‌پور، رضا فرجی، محمدحسین خسروی، سیدمحمد طا‌ها طباطبایی، رامین آقالو، احسان هادیان، محمود شفیعی، احسان جودکی، امیرحسین نعمتی و علیرضا ملکی

سرمربی: مجتبی سرآسیایی

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ویدیو/ وقف دانش‌بنیان به دنبال پیشرفت علم و رفاه مردم است
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • بخشش عجیب‌ در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • برگزاری نخستین همایش خوشنویسی «کاتبان وحی» + تصویر
  • عجیب‌ترین بخشش در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • متفاوت ترین تیپ محمدحسین میثاقی همراه با پسرش | عکس
  • جام حذفی فوتبال / رستگاری ملوان در دقیقه ۱۱۹
  • کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید