Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دوازدهمین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اتفاقات جالب و تاثیرگذاری سپری شد که از جمله مهمترین آنها می توان به رونمایی از ۸ اثر جدید نشر آستان قدس رضوی اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، دوازدهمین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اتفاقات جالب و تاثیرگذاری سپری شد که از جمله مهمترین آنها می توان به رونمایی از ۸ اثر جدید نشر آستان قدس رضوی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رونمایی از ۸ اثر جدید نشر آستان قدس رضوی

۸ عنوان کتاب از سوی ناشر آستان قدس رضوی شامگاه پنجشنبه دوم خرداد در نمایشگاه قرآن کریم رونمایی شد. در این مراسم کتاب ۶ جلدی «فقه احادیث الامام رضا»، جلد اول «شیعیان حجاز» مربوط به دوران عثمانی، بین سال‌های ۱۸۷۱ تا ۱۹۱۳ میلادی، جلد اول «بوستان سالکان» شرح صحیفه سجادیه و ادیان خراسان در عصر امام رضا (ع) رونمایی شد.

همچنین کتاب «علی بن موسی الرضا (ع) در انساب و تاریخ»، مربوط به تاریخ تحلیلی زندگانی امام رضا (ع)، «صحیفه سجادیه کتاب زندگی»، «اثبات الهداه بالنصوص و المعجزات» و «کرامات پروردگار»، جستار‌هایی درباره میلاد امام رضا (ع) و دهه کرامت از تازه‌های نشر آستان قدس رضوی بود که دراین مراسم رونمایی شد.

آموزش قرآن مکتب خانه؛ کارآمدتر از آموزش‌های کنونی

همایش هجی‌خوانی و تدریس مکتب خانه‌ای عصر امروز ۲ خرداد به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در بخش کودک نمایشگاه قرآن برگزار شد.

مهدی فاضلی‌نژاد مبدع روش آموزشی گفتارمحور قرآن گفت: کودکان در سنین پایین می‌توانند به خوبی یاد بگیرند، بنابراین مشکل آموزش یادگیری قرآن مربوط به کودکان نیست، بلکه از روش‌ها و سبک‌های آموزشی است.

وی افزود: مکتب‌خانه‌ها از قدیم یکی از جایگاه‌های آموزش قرآن در کشورمان بوده‌اند و اغلب یک پیرمرد یا یک پیرزن قرآن را از روی عم جزء آموزش می‌دادند. شاگردان هر روز قرآن می‌خواندند و با تمرین و تکرار آیات به روش هجی کردن در محضر استاد، قرآن را یاد می‌گرفتند؛ بنابراین این روش آموزش قرآن کارآمدتر از روش‌های دیگر بود، به همین دلیل تلاش کردیم این روش را در یزد احیا کنیم.

فاضلی‌نژاد ادامه داد: اغلب خانواده‌ها معتقد بودند که باید کودکان خود را برای آموزش قرآن به مکتبخانه بفرستند که علاوه بر آموزش قرآن، با پاره‌ای از مباحث اخلاقی و عرفی منطبق بر دین و شرع مقدس نیز آشنا می‌شدند.

وی در ادامه بیان کرد: آموزش قرآن در مکتب خانه‌ها نیز همراه با آداب و رسومی بود و در مرحله نخست، کسی که تا سوره بینه قادر به روخوانی بود، جشن نخست را برایش می‌گرفتند و نقل و نبات روی سرش می‌پاشیدند و جشن دوم وقتی بود که فرد قادر به روخوانی عم جزء می‌شد و پس از آن باید می‌توانست سوره «یس» را بخواند و سپس کل قرآن را می‌خواند و استاد قرآن می‌شد و پس از آن اجازه آموزش به دیگران را می‌یافت.

فاضلی نژاد گفت: در حال حاضر آموزش قرآن به همین روش در کلاس‌های قرآن ادامه دارد و بر خلاف آموزش‌های حفظ محور، روش مکتبخانه‌ای، سماعی و بصری است و با تکرار، کودک کاملاً فرا می‌گیرد، همچنین در روش‌های امروزی به دلیل ملحقات فراوان، زمان آموزش طولانی‌تر از روش مکتبخانه‌ای است.

وی ادامه داد: یکی از اساتید آموزش قرآن، ملا فاطمه صغری جعفری بود که ۵۲ سال برای آموزش قرآن تلاش کرد و به بسیاری از افراد در منطقه زارچ یزد آموزش داد.

اصغر امیرنیا مدیر کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت نیز در بخش دیگری از این مراسم با تأکید بر آموزش قرآن گفت: امیدوارم آموزش‌های مؤثر قرآنی به نتیجه و عمل بینجامد و همگان بتوانند به صورت کاربردی آموزه‌های قرآن را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنند.

خوشنویسی قرآنی روی شن

نقاشی و خوش نویسی بر روی شن یکی از برنامه‌های ویژه مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) در نمایشگاه بیست و هفتم قرآن است.

در ایام برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، یکی از اساتید با حضور در این غرفه به تصویرگری بر روی شن و روایت یکی از داستان‌های مرتبط با حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی می‌پرداخت که با استقبال بازدیدکنندگان به ویژه کودکان و نوجوانان روبرو شده است.

در روز‌های پایانی نمایشگاه بین المللی قرآن، تخته مربوط به نقاشی شن را در محوطه نمایشگاه قرار دادند تا بازدیدکنندگان به ویژه کودکان و نوجوانان نیز به اجرای نقاشی بر روی شن بپردازند.

همچنین یکی از اساتید با حضور در این بخش به خوشنویسی آیات قرآن، احادیث و عبارات قرآنی پرداخت.

به میزبانی نمایشگاه قرآن؛ پنجاه و یکمین جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج برگزار شد

پنجاه و یکمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، در سالن تشریفات نمایشگاه قرآن برگزار شد.

محمدمهدی عزیززاده رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، در مورد جزئیات این جلسه گفت: پنجاه و یکمین جلسه این کمیسیون به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این جلسه ابتدا تقویم جلسات سال ۹۸ تصویب شد که بر اساس آن هشت جلسه تا پایان سال برگزار می‌شود که شامل هر فصل دو جلسه می‌شود.

وی به مصوبه دیگر این جلسه اشاره کرد و افزود: پیش از این انتخاب اعضای حقیقی کارگروه‌ها باید حتماً با کمیسیون گردش کار می‌شد و سازوکاری در رابطه با تغییر آن‌ها پیش‌بینی نشده بود، در این جلسه اختیار در این زمینه به کارگروه‌ها واگذار شد.

عزیززاده در ادامه مهم‌ترین اتفاق این جلسه در بخش پیش از دستور را راه‌اندازی سامانه «سمات» بیان کرد و گفت: سامانه مدیریت امور تبلیغی و ترویجی که همه فرایند‌های ارتباطی و اجرایی کمیسیون را با دستگاه‌ها اعم از جلسات، مصوبات، ابلاغیه‌ها، برنامه‌ها، گزارش‌ها و ... را در قالب یک سامانه دسترسی فراهم می‌کند در این جلسه رونمایی شد و از صبح روز شنبه قابل دسترسی است.

رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم گفت: در بخش دیگری از این جلسه از کتابچه «دست‌نامه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی» رونمایی شد. این کتابچه حاصل ۵۰ جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج است.

عزیززاده به ارائه گزارشی از اعتبارات سال ۹۷ در این جلسه اشاره و افزود: در این بخش اعضاء نکات بسیار زیادی را مطرح کردند و چهار مصوبه در این مورد تصویب شد. قرار شد دستگاه‌هایی که احساس می‌کنند برنامه‌هایی برای اجرا داشته‌اند و به آن‌ها اعتباری تعلق نگرفته است، درخواست‌های خود را مطرح کنند تا در کارگروه‌ها بررسی مجدد شود. همچنین در این جلسه مقرر شد تا برای سال ۹۸ پروژه‌ها با فراخوان عمومی به دستگاه‌ها واگذار شود.

وی ادامه داد: در بخش دیگری از این جلسه دبیرخانه کمیسیون موظف شد تا در طول سال و حداکثر تا پایان این سال تمام برنامه‌ها، فعالیت‌ها، تکالیف و وظایف اعضای کمیسیون را در میزان انطباق با سند راهبردی تشخیص و آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد و در ادامه یک بسته پیشنهادی ارائه دهد تا برنامه‌های جاری دستگاه‌ها هم تا پایان سال ۹۸ منطبق با سند راهبردی شود. این موضوع در واقع اجرای ماده واحده مصوب شده در شورای توسعه فرهنگ قرآنی است که بر اساس آن کمیسون‌ها موظف شده بودند تا این کار را انجام دهند.

رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم در بخش دیگری از این گفتگو، بررسی سند مسابقات قرآن را یکی دیگر از دستورکار‌های این جلسه معرفی کرد و گفت: این جلسه به دلیل عدم حضور نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح نشد. متاسفانه دوستان ما در این سازمان نه در دبیرخانه کمیسیون برای بررسی سند مسابقات شرکت کردند و نه امروز در جلسه حضور یافتند، لذا به این دلیل بررسی سند مسابقات از دستور کار خارج شد.

عزیززاده با اشاره به اینکه در این جلسه حدود یک ساعت به بحث بودجه پرداخته شد، گفت: بالغ بر پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از محل سند در سال ۹۷ تصویب شد که ۶۰ درصد آن به دستگاه‌ها داده شده است. همچنین خود دستگاه‌ها نیز باید بیش از سه میلیارد تومان مشارکت داشته باشند تا بتوانند این پنج میلیارد را جذب کنند. تا کنون جذب بودجه یک طرفه بوده و کل پروژه‌ها از محل سند پرداخت شده، اما اکنون دستگاه‌ها باید مشارکت داشته باشند.

وی افزود: از ۲۱ دستگاه عضو کمیسیون ۱۶ دستگاه بودجه دریافت کرده‌اند و پنج دستگاه نیز هیچ بودجه‌ای دریافت نکرده‌اند چرا که برنامه‌های آن‌ها منطبق بر اولویت‌های اول سند نبوده است. این دستگاه‎ها شامل قوه قضائیه، وزارت ورزش، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران، سازمان بهزیستی و شهرداری تهران است. قرار است در کارگروه‎ها مجدد برنامه‌های این دستگاه‎ها مورد بررسی قرار بگیرد.

عرضه من علی ام در غرفه مرکز نشر مدرسه علمیه دارالسلام

غرفه مرکز نشر مدرسه علمیه دارالسلام مستقر در نمایشگاه بیست و هفتم قرآن، حدود ۳۰ عنوان اثر خود را در بخش فروش در معرض دید بازدیدکنندگان نمایشگاه قرار داده است.

به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، در میان عناوین کتب این مرکز نشر، کتا‌ب‌های متنوع در رابطه با تاریخ اسلام و اهل بیت ارائه شده که از جمله می‌توان به «آیینه زمان» اشاره کرد که به دوران قبل از بعثت پیامبر اسلام (ص) تا هجرت و پس از آن پرداخته است.

همچنین کتاب «اعجاز امامت» به موضوع اعجاز و مفهوم لغوی آن و همچنین معجزات ائمه (ع) اشاره کرده است. «آشنایی با فرهنگ عرفانی» نیز از دیگر عناوین جدید مرکز نشر مدرسه علمیه دارالسلام است.

«ذبح عظیم» اثر دیگری است که به وقایع عاشورا پرداخته است. در این اثر گونه شناسی معرفتی مردم عراق در نهضت عاشورا صورت گرفته است. «من علی ام» نیز به بخشی از مناظرات امام علی (ع) پرداخته است.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد در مصلای حضرت امام خمینی (ره) در حال برپایی است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نمایشگاه قرآن کریم نمایشگاه قرآن اخبار قرآنی اخبار مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟

سامانه اعتبارسنجی که قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۲ تکمیل شود، به دلیل عدم همکاری برخی دستگاه‌ها مانند تامین اجتماعی، ثبت احوال، بنیاد ملی نخبگان و فراجا به مرحله رونمایی نرسیده است و انتظار می‌رود جهت به عقب نیفتادن رونمایی از سامانه، هرچه زودتر اطلاعات مورد نیاز برای سامانه اعتبارسنجی از طرف این سازمان‌ها تکمیل شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو – مرضیه کوثری: اعطای تسهیلات خرد به متقاضیانی که تاکنون سابقه دریافت وام نداشته اند، دو دیدگاه متفاوت را در بر می‌گیرد. دیدگاه اول از طرف بانک مورد انتخاب متقاضی است که معیاری برای شناخت و خوش‌حسابی مشتری درخصوص بازپرداخت وام ندارد، از این جهت ممکن است در مراحل اولیه اعطای تسهیلات سختگیری کند یا وام با میزان کمتری از حالت عادی به متقاضی پرداخت کند. دیدگاه دوم مربوط به شخص درخواست‌کننده تسهیلات است؛ صرفا به این دلیل که متقاضی تاکنون تسهیلاتی دریافت نکرده است، بانک با برخورد‌های سختگیرانه و مراحل فرسایشی و طولانی، دریافت وام را کاری غیرممکن نمایش می‌دهد.

 

برای تعدیل این دو دیدگاه، نظام اعتبارسنجی به میان آمد تا فرآیند اعطای تسهیلات خرد را تسهیل کند. بر این اساس، آیین‌نامه سنجش اعتبار در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیات دولت رسید که طبق آن، یک شرکت اعتبارسنجی با مشارکت مؤسسات اعتباری و شرکت‌های بیمه شکل گرفت. این شرکت وظیفه داشت تا اطلاعات سابقه دریافت تسهیلات بانکی افراد را جمع‌آوری کند و یک نمره اعتباری به افراد اختصاص دهد. مشکل اصلی این آیین‌نامه محدود بودن نمره اعتباری صرفا به افرادی بود که تسهیلات دریافت می‌کنند؛ درصورتی که بسیاری از متقاضیان تسهیلات، برای اولین بار است که درخواست وام خود را ثبت می‌کنند.

 

در پی حل این مشکل، سال ۱۳۹۸، دولت دوازدهم تصمیم به اصلاح این آیین‌نامه گرفت. از مهم‌ترین تغییراتی که در آیین‌نامه جدید نظام اعتبارسنجی لحاظ شده بود، ملزم کردن همه دستگاه‌هایی بود که اطلاعات تحت اختیار آن‌ها، به نوعی می‌توانست برای افزایش دقت سامانه اعتبارسنجی مفید باشد. اطلاعاتی مانند، سابقه پرداخت قبوض، مالیات و جرایم، نداشتن سوءسابقه مربوط به مسائل مالی و... شامل اطلاعات مورد نیاز سامانه اعتبارسنجی می‌شدند.

 

طبق اعلام مسؤوولان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در چهارم اسفند سال گذشته، بخش کمی از اطلاعات مورد نیاز سامانه اعتبارسنجی باقی مانده بود که اگردستگاه‌های مربوطه همکاری می‌کردند و آن اطلاعات در اختیار پایگاه داده بانک مرکزی قرار می‌گرفت؛ احتمال می‌رفت که سامانه اعتبارسنجی جدید تا پایان سال جاری رونمایی شود.

 

اما مشخصا این اطلاعات در اختیار بانک مرکزی قرار نگرفت و رونمایی از سامانه اعتبارسنجی مجددا به تعویق افتاد. برطبق آخرین اطلاعات، ۲۷ فروردین سال جاری، کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای با موضوع «عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری (سامانه اعتبارسنجی)» با حضور دستگاه‌های مربوطه این سامانه برگزار کرد. در مشروح صورت جلسه، ضمن تقدیر از دستگاه‌هایی که در ارائه اطلاعات همکاری کرده اند، در قالب مصوباتی به سازمان‌هایی که عملکرد لازم را نداشته‌اند تذکر داده شد تا اطلاعات مورد نیاز را در اسرع وقت به پایگاه داده اعتباری ارائه کنند.

 

براساس بند‌های ۲، ۵، ۸ و ۹ این مصوبه به ترتیب معین شد که اطلاعات تخلفات رانندگی توسط فراجا، اطلاعات مربوط به بیمه اشخاص توسط سازمان تامین اجتماعی، تاریخچه محل اقامات و مشخصات اعضای خانوار توسط سازمان ثبت احوال و استعلام نخبگی توسط بنیاد ملی نخبگان تعیین و تکلیف شود. غفلت دستگاه‌های نامبرده در ارائه اطلاعات توجیهی نداشته و صرفا رونمایی از سامانه اعتبارسنجی را با مشکل مواجه می‌کند.

 

کمتر از یک ماه دیگر تا شروع به کار مجلس سیزدهم باقی مانده است و در صورتی که داده‌های مورد نیاز برای سامانه اعتبارسنجی تکمیل نشود یا به بلوغ حداقلی جهت رونمایی نرسد، با ورود مجلس بعدی تکمیل این سامانه چندین ماه به تعویق خواهد افتاد.

 

علاوه بر این موارد، براساس مصوبه جلسه کمیسیون اصل ۹۰، با توجه به ارائه سرویس‌های اطلاعاتی مختلف به بانک مرکزی، مقرر شد این بانک حداکثر تا یک ماه آینده، فاز اول مدل جدید اعتبارسنجی را جهت بهره‌برداری فراهم کند؛ بنابراین سازمان های مربوطه باید نهایت همکاری را در عرضه اطلاعات جهت اتمام فرایند سامانه اعتبارسنجی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی